Fileproblemen Hoogezand aangepakt; ‘Onveilige situaties door gebrekkige doorstroming’

HOOGEZAND – Hoogezand-Sappemeer kampt met doorstromingsproblemen bij de Knijpsbrug en de Rengersbrug. Het verkeer vanaf de A7 richting Hoogezand en vanuit de bebouwde kom richting de A7 komt te vaak vast te staan in de spitsuren.

De files reiken regelmatig tot op de A7 zelf, waardoor er gevaarlijke verkeerssituaties kunnen ontstaan. Ook aan de andere kant, op de Kerkstraat en de Meint Veningastraat in Hoogezand ontstaan files. Situaties die verergeren zodra de Knijpsbrug open staat.

De provincie Groningen, Rijkswaterstaat en de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren gaan samen de problemen aanpakken. Er is inmiddels onderzoek gedaan naar de problematiek en gekeken naar welke oplossingen er mogelijk zijn. De partijen hopen binnen een jaar de definitieve plannen te presenteren die de problemen moeten oplossen.

 

Foto: Google Streetview