Huurders appartementen Westerhaven dagen huurbaas voor de rechter

GRONINGEN – De bewoners van de appartementen boven het winkelcentrum Westerhaven willen een schadevergoeding van de verhuurder van de appartementen. De reden is dat de bewoners inmiddels al ruim een jaar in de bouwherrie zitten. Het pand onder de appartementen wordt klaar gemaakt voor de vestiging van Primark.

De verhuurder heeft een compensatie aangeboden van anderhalf keer de kale huurprijs, meldt het Dagblad van het Noorden. Te weinig, vinden de bewoners die zelf meer denken een compensatie van vijf maanden kale huur. De verhuurder is inmiddels gedagvaard.

Bewoners van de appartementen denken een goede kans te maken om de rechtszaak te winnen. Gemiddeld bedraagt de kale huur van de 24 appartementen boven de Primark 1000 euro per maand.