Reijnen opgeroepen door tuchtcommissie in zaak Kramer

GRONINGEN/ROTTERDAM – De aanklager betaald voetbal heeft het onderzoek naar de misdragingen van Feyenoorder Michiel Kramer doorgestuurd naar de tuchtcommissie.

Deze heeft FC Groningen-verdediger Etiënne Reijnen opgeroepen om donderdagavond zijn kant van het verhaal te vertellen. Normaal gesproken doet de aanklager de beklaagde een schikkingsvoorstel en komt de zaak pas voor de tuchtcommissie als de desbetreffende speler of club niet akkoord gaat met het voorstel. In het geval van Kramer vond de aanklager het passend om geen schikkingsvoorstel te doen en de zaak direct door te schuiven naar de tuchtcommissie die zich nu over de zaak mag uitspreken.

Kramer moet zich verantwoorden voor zijn gedrag in de wedstrijd Feyenoord-FC Groningen waarin de spits meerdere keren zijn handen niet thuis wist te houden en Reijnen bij de keel greep. Hij kreeg van arbiter Higler geel voor een incident met Rasmus Lindgren, Higler is het akkefietje met Reijnen ontgaan.