Groningen koploper in stijging aantal verkeersdoden

PROVINCIE – Het aantal ongelukken met dodelijke afloop in Groningen stijgt. Vielen er in 2014 nog negentien verkeersdoden, in 2015 waren dat er 28. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De grootste stijging zit in het aantal verkeersdoden in de leeftijdscategorie tussen de 50 en de 60 jaar. Vorig jaar waren daar zeven slachtoffers te noteren, een jaar eerder waren dat er nog nul. De meeste doden vallen nog altijd in de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar, acht personen kwamen om in deze categorie.

De provincie Groningen kent een stijging van 47 procent meer dodelijke ongevallen. Landelijk is dat percentage met negen procent gestegen. Groningen gaat dan ook aan kop wat betreft de stijging van het aantal slachtoffers.