Kerk Klein Wetsinge heeft uw stem nu nodig

KLEIN WETSINGE – De kerk van Klein Wetsinge is genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016. Er zijn door de jury in totaal acht gebouwen genomineerd, verdeeld over drie categorieën. De kerk van Klein Wetsinge is genomineerd in de categorie Leefbaarheid en Sociale Cohesie.

Behalve de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt, waarbij de meeste stemmen tellen. En: stemmen op Klein Wetsinge kan nog tot 9 mei via www.gebouwvanhetjaar.nl/publieksprijs-2016/.

De jury onder leiding van Hanneke Groenteman bracht onlangs een bezoek aan de acht genomineerde gebouwen en zo ook aan het kerkje van Klein Wetsinge. Men toonde zich onder de indruk van wat werd gerealiseerd door Architectenbureau Jelle de Jong architekten. Als een van de hoogtepunten werd de uitkijkcabine die werd gerealiseerd in de kap van de kerk, ervaren. Hier kun je even tot rust komen en genieten van een verrassend uitzicht over het Reitdiepgebied. Bezoekers van evenementen melden dat Klein Wetsinge ‘de moeite van het omrijden waard is’. De historische kerk is weer een bruisende plek waar dorpelingen elkaar ontmoeten en waar het heerlijk ruikt naar koffie. Een rustpunt voor wandelaar en fietser.

“Dit jaar zijn gebouwen genomineerd die stuk voor stuk bijzonder zijn en heel divers in gebruik. Van een zwembad, een tennisbaan tot aan een gebouw voor internationaal onderzoek en een parkeergarage verstopt in de duinen,” aldus juryvoorzitter Hanneke Groenteman. De prijs voor het Beste Gebouw wordt op 19 mei bekendgemaakt. Naast de juryprijs wordt dan ook de publieksprijs uitgereikt. Vanaf vandaag kan er gestemd worden via www.gebouwvanhetjaar.nl

BNA Beste Gebouw van het Jaar is de Nederlandse architectuurprijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden. De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt. Inzenders voor Beste Gebouw van het Jaar tonen aan dat het gebouw excellentie in brede zin biedt. Dus naast de architectonische kwaliteit, worden juist ook de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking meegewogen. Het is dus meer dan mooi of goed; en vooral ‘integraal’ goed. De veruit belangrijkste architectuurprijs van Nederland wordt uitgereikt door de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus (de BNA).