Taakstraf voor taxichauffeur na dodelijk ongeval

TAXI in Ljubljana, Slovenia

GRONINGEN – De 38-jarige taxichauffeur die in 2013 een fietser doodreed heeft een taakstraf van honderd uur gekregen. De officier van justitie eiste twee weken geleden tachtig uur, de straf valt hoger uit omdat de rechter rekening heeft gehouden met de landelijke richtlijnen.

In november 2013 reed de chauffeur over de Paterwoldseweg richting de binnenstad van Groningen toen er een fietser uit de Laan van de Vrede kwam. Alhoewel de fietser de taxi voorrang had moeten verlenen, reed de chauffeur te hard.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de taxi 75 kilometer per uur reed op een weg waar 50 kilometer de maximaal toegestane snelheid was. Normaal gesproken volgt er bij een dergelijke uitspraak ook een rijontzegging. De rechter achtte dit niet nodig, omdat de man in de tussentijd gewoon mocht rijden en het niet logisch is om jaren later alsnog het rijbewijs af te pakken.