Beatrix Kinderziekenhuis Groningen krijgt nieuwe Liedjesmachine

GRONINGEN – Op 21 april jongstleden kreeg het Beatrix Ziekenhuis een nieuwe Liedjesmachine van de Nijmeegse stichting de Liedjesfabriek. De nieuwe Liedjesmachine werd gepresenteerd op de patio van het ziekenhuis tijdens een lunch speciaal georganiseerd voor de kinderen en hun ouders.

De Liedjesfabriek geeft zieke kinderen de mogelijkheid om samen met muzikanten een liedje te schrijven en in te zingen en zorgt voor een professionele opname en eigen videoclip. De Liedjesmachine, een mobiele opnamestudio, is daarbij een onmisbaar instrument. De Liedjesfabriek is dan ook bijzonder trots deze gloednieuwe Liedjesmachine te mogen presenteren.

Patrick Spierts, oprichter van de Liedjesfabriek: “Het is altijd weer een mooi moment, zo’n apparaat met lampjes, knopjes en zelfs een gitaar en keyboard erin verstopt. De kinderen kunnen hun ogen er niet vanaf houden!”

De Liedjesfabriek is sinds mei 2015 actief in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Maandelijks reizen liedjesmuzikanten af naar Groningen om zieke kinderen een muzikale beleving te geven. De aanschaf van de nieuwe Liedjesmachine is mogelijk dankzij ondersteuning van Fonds NutsOhra en stichting Roparun.