Informatiebijeenkomst over azc in Uithuizen; ‘Niet positief, niet negatief

UITHUIZEN – Donderdagavond werden de inwoners van Uithuizen, Doodstil en Zandeweer geïnformeerd over de plannen van de gemeente Eemsmond om in het dorp een asielzoekerscentrum te vestigen voor 500 vluchtelingen.

Omwonenden hadden veel vragen voor de gemeente. Variërend van de vraag of 500 asielzoekers niet wat te veel is voor een kleine gemeenschap tot aan de locatie. Uithuizen had al eens eerder een azc, toen op de locatie van het voormalige Energy Village Hotel. Deze locatie is volgens burgemeester Marijke van Beek geen optie meer. Bij de realisatie van dat azc werd de omwonenden destijds toegezegd dat het eenmalig voor vijf jaar zou zijn. Aan die belofte wil de gemeente zich houden.

Het was overigens niet alleen maar negativiteit dat uit de zaal kwam. Sommige inwoners zien ook de positieve kanten van een azc, zoals de extra werkgelegenheid die het oplevert.

Of er ook daadwerkelijk een azc komt aan de Havenweg blijft nog even afwachten. Er volgt eerst een draagvlakonderzoek onder de inwoners, daarna mag de raad zijn advies nog uitbrengen.

 

Foto: Google Streetview