Maartenscollege Haren zet streep door examenstunt na vandalisme

HAREN – De eindexamenstunt op het Maartencollege in Haren is afgelast. Baldadige leerlingen konden niet wachten totdat de festiviteiten om 11:30 uur zouden beginnen en begonnen om half negen al met het letterlijk afbreken van de school.

Naast flink wat geluidsoverlast zijn er ook vernielingen aangericht in de school. In de jongenswc’s zijn prullenbakken omgegooid, werden de kranen vol open gezet en zaten de toiletten verstopt door overmatig wc-papiergebruik.

De school zag zich hierdoor genoodzaakt om het feestelijke middagprogramma af te lasten en een streep te zetten door het geplande voetbaltoernooi, de springkussen en de patatkraam. In plaats daarvan zijn tientallen leerlingen bezig geweest met het opruimen van de school. Het is vooralsnog onduidelijk of acties van de vandalen bestraft gaan worden.