Verkeer gehinderd rondom Noordzeebrug in mei door werkzaamheden

GRONINGEN – Door het sluiten van rijstroken kan het verkeer tussen 9 mei en vrijdag 3 juni hinder ondervinden rondom de Noordzeebrug.

In de eerste twee weken van mei geldt deze verkeershinder voor verkeer dat de stad uitgaat. Vanaf 23 mei t/m 3 juni moet verkeer dat vanuit de richting Eemshaven de stad inrijdt ook rekening houden met filevorming.

De werkzaamheden hebben te maken met een verzakking in de weg tussen het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg en de nieuwe Noordzeebrug aan de Curaçaostraatzijde. Doordat diepere grondlagen gedurende de bouw niet voldoende zijn ingeklonken, is de weg verzakt.

Beperkte rijstroken

Daarom wordt dit gedeelte van de weg opengebroken, opnieuw aangevuld en geasfalteerd. De werkzaamheden duren vier weken. In die tijd wordt het verkeer in twee fasen omgeleid, steeds met beperkte rijstroken. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor starten in de week van 25 april buiten de spits.

Onderhoud

Van half mei tot eind mei voert de gemeente Groningen onderhoudswerk uit aan de hoofdrijbaan van de Bedumerweg. Er wordt gewerkt van de Poortstraat tot de Asingastraat. Ook deze werkzaamheden leveren verkeershinder op.