Volleyballers Abiant Lycurgus landskampioen

GRONINGEN – Abiant Lycurgus is zondagmiddag landskampioen geworden in een uitverkochte MartiniPlaza. Na twee eerdere overwinningen tegen Seesing Orion werd ook de derde wedstrijd in de finaleserie winnend afgesloten.

De Groninger volleyballers hoefden in de derde wedstrijd geen enkele set af te staan. Met de setstanden 25-20, 25-22 en 25-17 werd er een overtuigende 3-0 neergezet. Vorige week zondag won de ploeg ook al met 3-0 in sets, net zoals dat woensdag de eindstand was in Doetinchem. Door de derde wedstrijd in de best-of-five serie te winnen komt er een einde aan de finalestrijd tussen beide clubs.

Maar liefst 4200 toeschouwers waren getuige van het eerste landskampioenschap in de historie van Abiant Lycurgus. Eerder dit seizoen werden ook al de Nederlandse beker en de Supercup aan de prijzenkast toegevoegd.