Oranje Nassau pakt koppositie; VEV’67 in kampioensvorm; FC Grootegast stelt feest uit

VOETBAL – Oranje Nassau Groningen pakt de koppositie in de zaterdag eerste klasse E. De oranjehemden wonnen met 0-1 uit bij ‘d Olde Veste ’54, terwijl Balk de koppositie moest afstaan na een 2-1 verlies op bezoek bij middenmoter Omlandia.

In dezelfde klasse pakte PKC ’83 de drie punten bij Blauw Wit ’34. Er werd met 2-3 gewonnen in een wedstrijd waar beide ploegen met tien man eindigden. Ook Bedum en Viboa zagen beiden een rode kaart in hun onderlinge wedstrijd. De Bedumers sloten de wedstrijd af met een 1-0 overwinning op de bezoekers uit Winsum.

In de klasse 2I deden de ploegen uit het Westerkwartier goede zaken. VEV ’67 deed wat het moest doen in de jacht op het kampioenschap en versloeg ’t Fean 58 met 0-3. Zuidhorn schoof op naar de tweede plaats in de klasse na een 0-1 overwinning op De Walde.

FC Grootegast kon zaterdag kampioen worden. Door een 0-0 bij Kollum moeten de Grootegasters echter nog een week wachten. Dat had overigens sowieso gemoeten, omdat voor een kampioenschap de achtervolgers uit Marum moesten verliezen. Volgende week volstaat een thuisoverwinning op Stiens om de champagne te mogen ontkurken. SV Marum speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Dokkum en blijft tweede.

Koploper in de klasse 3C, vv Groningen, haalde flink uit tegen Lycurgus. De wedstrijd eindigde in maar liefst 0-8. Ook runner-up Pelikaan S wist het doel te vinden en hield de drie punten tegen Noordwolde in eigen huis, 5-2. Appingedam moest op bezoek bij De Heracliden en was eveneens goed op schot. De thuisclub had geen schijn van kans tegen de Appingedammers die met 1-6 te sterk waren.