Stoomtrein STAR ontwaakt uit winterslaap

STADSKANAAL – Na een lange winterslaap gaat de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR weer rijden. In de meivakantie rijdt de trein op zondag 1 mei, donderdag 5 mei en zondag 9 mei.

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van de STAR de historische treinen onderhoud gegeven. Ook is er druk gewerkt aan de spoorbaan. Kortom, ze zijn klaar voor de start. Op zondag 1 mei rijdt de trein voor het eerst in 2016. De treinen vertrekken op deze dag uit Stadskanaal om 10.45, 13.30 en 15.50 uur. Vanuit Veendam rijdt de trein om 11.55 en 14.45 uur.

Hemelvaartsdag: Teddyberenexpress

Op donderdag 5 mei, Hemelvaartsdag, rijdt de Teddyberenexpress weer bij Museumspoorlijn STAR. Deze dag staat helemaal in het teken van de jonge bezoekers. Met een teddybeer kunnen ze op deze dag gratis met de treinen van de STAR mee. Er is op deze dag ook een speciaal arrangement in samenwerking met Wonderwereld in Ter Apel. Voor dat arrangement is reserveren aanbevolen. De treinen rijden op deze dag niet alleen tussen Stadskanaal en Veendam, maar ook naar Musselkanaal.