4 Mei-Projekt geeft concert in Der Aa-kerk Groningen

GRONINGEN – Het koor van het 4 Mei-Projekt geeft woensdag 4 mei een concert in de Der-Aa-kerk in Groningen. Dit jaar brengt het koor een uniek en actueel muziekprogramma over het thema vrijheid, onder theatrale begeleiding van jonge acteurs van de Jeugdtheaterschool van VRIJDAG.

Het koor van het 4 Mei-Projekt uit Groningen geeft al sinds 1979 elk jaar een reeks concerten op en rond 4 mei en vertolkt daarmee haar betrokkenheid bij actuele thema’s rond vrede en sociale rechtvaardigheid. Het doel van deze concerten is niet alleen stilstaan bij de herdenking, maar ook het publiek informeren en aan het denken zetten over wat de destijds bevochten vrijheid nu nog betekent.

Met het programma jouw Vrijheid, mijn Vrijheid wil het 4 Mei-Projekt dit jaar vieren dat we al ruim zeventig jaar met zo veel Europese landen in vrede en vrijheid leven, vrijheid van meningsuiting hebben, oppositie kunnen voeren en democratisch beslissingen kunnen nemen.

Op zoek naar vrede en vrijheid

Het koor van het 4 Mei-Projekt zingt deze avond in de Der Aa-kerk liederen en moderne composities over mensen die op allerlei verschillende manieren op zoek zijn naar vrede en vrijheid. Over slaven die door hun opstand vrijheid verwerven in een nieuwe staat, zoals in de compositie van de Haïtiaans-Amerikaanse componist Sidney Guillaume over Haïti. Over vrede en vrijheid in Europa, zoals in het speciaal voor het 4 Mei-Projekt gecomponeerde werk Dona Nobis Pacem van Feike van Tuinen. Over innerlijke vrijheid zoals in Being Peace van Russell Peterson op teksten van Thich Nath Hanh of over de gevaren van de zoektocht naar vrijheid over zee, zoals in de Finse liederen van Aulis Sallinen.

Het koor van het 4 Mei-Projekt staat onder leiding van dirigent Pieter Kole en wordt begeleid door Olga Karelova (piano), Marlon Valk (saxofoon), Fiona van der Marel (fluit), Tsjisse de Jong (slagwerk) en Kees Boomsma (bariton).

Jeugdtheaterschool

Jonge acteurs van de Jeugdtheaterschool VRIJDAG uit Groningen verbeelden deze avond dilemma’s rond vrijheid in korte voordrachten op basis van gedichten van onder andere Marion Bloem en Ilja Pfeijffer.

Entree € 14,- / Korting: t/m 18 jaar, CJP of Stadjerspasvoucher € 7,-
Informatie en reservering: www.4meiprojekt.nl
Woensdag 4 mei 2016
21.00 uur

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen