Bellingwolde en Westerwolde houden elkaar in evenwicht

WESTERWOLDE – De streekderby tussen Bellingwolde en Westerwolde is zondag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Een resultaat waar beide ploegen tevreden mee de kleedkamers konden opzoeken.

Lang leek het erop dat Westerwolde met de drie punten terug zou keren naar Vlagtwedde, maar vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam de thuisploeg nog tot een min of meer gelukkige treffer. Een afgeslagen vrije trap werd weer hard richting het doel van Westerwolde gepompt, waarna de bal met een achterwaartse kopbal onhoudbaar voor doelman Hebers in de uiterste hoek van het doel tegen de touwen verdween. Helemaal onverdiend was de gelijkmaker niet, Bellingwolde was een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij.

De gehele wedstrijd waren beide teams behoorlijk goed aan elkaar gewaagd. Ook in de eerste helft golfde het spel snel heen en neer. Toch konden er weinig hoogtepunten voor beide doelen worden genoteerd. Goed bedoelde aanvallen werden door beide defensies keurig geneutraliseerd en een paar kleine doelkansen werden door beide keepers op een prima manier verwerkt. Toch had de goalie van Bellingwolde in de 18e minuut het nakijken. Merijn te Velde werd, met de bal aan de voet op weg naar het doel van Bellingwolde, onreglementair afgestopt. Arbiter Spieard kon niets anders doen dan een vrije trap voor Westerwolde toekennen en een gele kaart voor de overtreding makende speler van Bellingwolde. Ferdy Kuiper belastte zich met de vrije trap en nog enigszins van richting veranderd verdween de bal voor de op het verkeerde been staande doelman van Bellingwolde onhoudbaar in het doel. Ruststand 0 – 1.

westerwolde-bellingwolde1

In de tweede helft was Bellingwolde de meer bovenliggende partij. Maar opnieuw hield de verdediging van Westerwolde goed stand. Wel trok arbiter Spieard in deze tweede helft de volle aandacht naar zich toe. De op grote afstand leidende arbiter wist in de 47e minuut een overtreding op Kevin v.d. Laan niet op de juiste waarde te schatten. Nadat de middenvelder van Westerwolde de bal langs de tegenstander legde, werd hij binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. Vriend en vijand waren het er over eens dat dit een strafschop had moeten zijn, maar niet Spieard. Hij wuifde de overtreding weg. De ploeg van trainer Loek Swarts wist hierna nog tot een aantal fraaie kansen te komen, maar een hard schot van Ferdy Kuiper en een mooie actie van Merijn te Velde kenden niet het beoogde succes. Bellingwolde bleef ook met tomeloze inzet aanvallen, maar het duurde dus tot vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd dat dit op gelukkige wijze het gewenste resultaat opleverde. In de resterende minuten werd er door beide ploegen nog gepoogd te scoren, maar verder dan een paar kleine kansen kwamen de teams niet. Direct na het laatste fluitsignaal ontstond er op het veld nog een kleine discussie over de niet gegeven penalty. Hierbij toonde leidsman Spieard de rode kaart aan de verhaal halende Kevin v.d. Laan. Welke woorden van beide kanten hierbij precies zijn gevallen valt hier niet te zeggen. Toch gingen beide ploegen daarna met een gebroederlijk gelijkspel naar de douches.

Door dit gelijkspel verliest Westerwolde in de strijd om de derde periode twee belangrijke punten. Neemt niet weg dat het team uit Vlagtwedde in deze periode met nog drie andere ploegen op 13 punten uit 6 wedstrijden is gekomen achter lijstaanvoerder SVZ. Met nog drie “finales” te gaan kan de winst in deze periode, hetgeen deelnemen aan de nacompetitie betekent, nog alle kanten op. De eerstvolgende finale is komende zaterdagavond tegen streekgenoot Alteveer, dat al in het bezit is van een periodetitel. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur op sportpark De Barlage.