Blauwestad krijgt een olifant

BLAUWESTAD – Blauwestad krijgt een olifant op bezoek! Deze olifant maakt deel uit van Circus Renz Berlin, dat volgende week aan het Oldambtmeer neerstrijkt en zijn enorme blauw-gele tent opzet. Vanaf dinsdag is de tent al te zien; dan bouwt het circus op aan de Elfenbank, op het vliegerveld. De kamelen, de paarden én de olifant zijn er dan ook te bewonderen.

Op donderdag 21 april gaat de voorstelling om 19.00 in première. Vrijdag is familiedag met een voorstelling om 17.00 en alle plaatsen (behalve de loge) voor 10 euro. Op zaterdag 23 april kunt u ook om 17.00 terecht; zondag 24 april om 14.00. Parkeren kan in het Havenkwartier, op het Redersplein.

U vraagt zich misschien af hoe dat zit met dieren in het circus. Er geldt inderdaad een verbod op wilde dieren in het circus. Kamelen, paarden, pony’s en honden mogen echter wel optreden. En die olifant dan? Die treedt niet meer op, maar reist gezellig met het circus mee. En geheel legaal, met een speciale ontheffing. Als dat geen bijzondere olifant is.