Leerlingen Terra Oldekerk op bezoek bij de slager

LEEK/OLDEKERK – Leerlingen van Terra Oldekerk gingen 21 april op bezoek bij stagebieder Slager Nederhoed in Leek. In het kader van ‘De dag van de Slager’ kregen zij een workshop waarin ze een aantal aspecten van het slagersvak konden ervaren.

Terra Oldekerk heeft een duidelijk gericht stagebeleid en een goede samenwerking met het bedrijfsleven en de zorgsector in de regio. In het kader van loopbaanoriëntatie wordt gekeken naar interesse, vaardigheden en mogelijkheden van de leerlingen. Op deze manier kunnen zij zich breed oriënteren op het werkveld. Een bezoek als deze informeert de leerlingen volop over keuzes die zij eventueel later kunnen maken.

Herkenbare producten

Slager Jan Nederhoed en Boudewijn Roemers van de S.V.O.(Slagers vakopleiding) lieten op deskundige wijze zien hoe van een half varken in een paar minuten herkenbare producten ontstonden die in de gewone keuken verwerkt kunnen worden. De leerlingen kregen inzicht in het proces van uitbenen, verwerken, hygiëne, economisch werken en de randvoorwaarden die te maken hebben met het slagersbedrijf. De workshop werd door de leerlingen als zeer interessant en leerzaam ervaren. Het zal wellicht positief bijdragen aan het aantal leerlingen dat tenminste een keer stage gaat lopen bij een slager. Voor een aantal zal het misschien een impuls zijn om te kiezen voor een beroep in deze sector.

Leuke bijkomstigheid was dat de leerlingen bijgestaan werden door Kevin van der Veen, oud leerling van Terra Oldekerk die met succes voor deze richting heeft gekozen.