Drukbezochte ondernemersavond ‘Geld 3.0’ over financieringsmogelijkheden

HOOGEZAND – Tweehonderd ondernemers uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren hebben zich donderdag 21 april verzameld in Hotel Faber te Hoogezand. Daar woonden ze een informatiebijeenkomst bij over financieringsmogelijkheden.

De avond werd georganiseerd door de samenwerkende ondernemersverenigingen in Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.

De gasten hoorden van onder andere de Economic Board en Kredietunie Groningen welke kansen er zijn om een onderneming te financieren. De ondernemers in de zaal deden daarnaast mee aan een experiment met live crowdfunding. Sandra Ronde van de start-up De Streekboer haalde uit de zaal bijna tweeduizend euro op.

Nieuwe mogelijkheden in financieringsland

Wethouder Economische Zaken Erik Drenth kijkt terug op een succesvolle bijeenkomst: “Als gemeente dragen we niet voor niets bij aan de organisatie van zo’n evenement. Gezamenlijk hebben de ondernemersverenigingen een aantrekkelijke avond neergezet, de gemeente mag trots zijn op de actieve ondernemers die dit vrijwillig mogelijk maken.” MKB-ers ondervinden steeds vaker moeite bij het vinden van financiering voor ontwikkelingen in hun bedrijf. “Het is fantastisch om te zien dat ondernemers open staan voor nieuwe mogelijkheden in financieringsland” aldus Erik Drenth. “De tijden zijn veranderd, banken verstrekken minder kleinere leningen, dus andere bronnen moeten worden aangeboord. De ondernemers hebben op deze manier goede inspiratie op kunnen doen.”

De ondernemersavond in Hotel Faber in Hoogezand werd georganiseerd door Vereniging Ondernemersbelangen (VOB), Vereniging Industriële Belangen (VIB), Parkmanagement Slochteren Hoogezand-Sappemeer (PMSHS) en OGHS (Ondernemersgroep Harkstede Scharmer). De ondernemersverenigingen organiseren jaarlijks een gezamenlijke bijeenkomst over een actueel onderwerp, in aanvulling op de gemeentelijke ondernemersavond.