Pekelder Jan Starke wint Gronings sneldamkampioenschap

OUDE PEKELA – De 34 jarige Jan Starke uit Oude Pekela is er zaterdag 23 april in geslaagd sneldamkampioen van de provincie Groningen te worden in de C-categorie. Deze titelstrijd vond plaats onder auspiciën van de Provinciaal Groninger Dambond (PGD) in het Kostverlorenkwartier in de stad Groningen.

Deze seniorenfinale bestond uit 12 dammers die in 3 categorieën, namelijk de A categorie boven de 1100 ratingpunten, B-categorie van 900 tot 1100 punten en de C-categorie tot 900 ratingpunten, een rondtoernooi afwerkten. Dit alles onder een speeltempo van “Fischer 5+5”, trad Alex van Prinsenbeek uit Sappemeer op als wedstrijdleider.

Overall winnaar werd Nationaal Meester Michiel Kroesbergen uit Groningen op 1 punt gevolgd door plaatsgenoot Nick Hoving. Nico Werkman uit Baflo werd derde na barrage met Bert Dollekamp uit Harkstede.

In de B-categorie werd Bert Begeman uit Groningen kampioen en Geert Lubberink uit Winschoten tweede na barrage met Fenno Werkman uit Baflo. Bert Begeman kan zich als lid van de Oost Groninger Dambond (OGD) niet plaatsen voor het NK.

In de C-categorie pakte Jan Starke uit Oude Pekela de titel voor Bart J. Frieling uit Pieterburen. Michiel Kroesbergen, Geert Lubberink en Jan Starke worden door de Provinciaal Groninger Dambond (PGD) afgevaardigd naar het NK sneldammen op 11 juni in het Nationaal Denksportcentrum “Den Hommel” in Utrecht.