WVV verspeelt koppositie; GRC is er bijna; SC Stadspark haalt uit tegen Veendam 1894

VOETBAL – Het blijft stuivertje wisselen aan de kop van de klasse 1F in het zondagvoetbal. Door het verlies op eigen veld van WVV tegen Bergum, gaat v.v. Heerenveen weer aan kop in deze klasse. De Winschoter voetbalvereniging ging met 1-2 de boot in, terwijl de Friezen met 0-2 wonne bij Rolder Boys.

Nieuw Buinen pakt drie punten op bezoek bij FVC door met 0-3 te winnen. Hoogezand verloor met 5-1 uit in Hoogeveen en speelt volgend jaar in de tweede klasse.

In de tweede klasse L is GRC Groningen bijna kampioen. GRC hield de drie punten in eigen huis door met 5-2 van Annen te winnen. De ploeg heeft met nog drie wedstrijden te spelen een voorsprong van zes punten op Noordster. De Pekelders waren zelf met 1-6 te sterk voor Amicitia VMC. GVAV wist met 5-2 te winnen van Actief en ZNC bleek met 3-2 te sterk voor Helpman.

Grote uitslagen in de klasse 3C. Kampioen SC Stadspark veegde op eigen veld Veendam 1894 met 8-1 van de mat. Ook Velocitas 1897 wist acht keer het net te vinden tegen Hunsingo en won met 0-8. HSC pakte een knap punt tegen Forward GSAVV en ook Muntendam en Lewenborg deelden de punten. Het is spannend aan de onderkant van de klasse. MOVV, HSC, Siddeburen, Heiligerlee en ZFC Zuidlaren verkeren allen nog in de gevarenzone.