Bouw OK Refaja Stadskanaal bereikt hoogste punt

STADSKANAAL – Vandaag heeft de bouw van het nieuwe OK-complex van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal het hoogste punt bereikt. Dit is gevierd met het zogenaamde pannenbier voor de bouwvakkers.

In een krappe 2,5 maand is het pand van fundering tot en met dak uit de grond verrezen. De komende weken wordt nog aan het dak en de gevel gewerkt, waarna – rond half mei – de werkzaamheden zich naar binnen verplaatsen.

De werkzaamheden liggen nog steeds op schema. Als alles volgens planning verloopt, vinden de eerste operaties op 29 augustus plaats. Op de website van Treant zijn via een time-lapse-filmpje de bouwvorderingen te bekijken.

Het OK-complex omvat vier multifunctionele OK’s, met daaronder technische en personeelsruimten. Het complex komt achter het ziekenhuisgebouw en wordt ongeveer even hoog als de tweede etage van het ziekenhuis. Het staat daarmee in verbinding met een loopbrug.

Het OK-complex wordt gerealiseerd door Interflow in samenwerking met BAM Bouw en Techniek en Vitaal ZorgVast.