Show en sensatie bij kinderparade Royal Disney in Loppersum

LOPPERSUM – Zaterdagmiddag even voor 2 uur stroomt het Marktplein vol met verkleedde kinderen op versierde fietsen, skelters, tractors en in bolderwagens. Ze hebben geluk, vlak voordat er wordt vertrokken breekt de zon door.

Terwijl de jury, bestaande uit een aantal sponsoren van het Oranje Comité, tussen alle versierde wagens doorloopt wordt de eveneens versierde brandweerwagen klaargezet voor vertrek. Alle kinderen verzamelen zich achter de brandweerwagen. De muziek knalt dan inmiddels uit de boxen en daar gaat de kinderparade, door de straten van Loppersum. Onderweg worden vele kinderliedjes gedraaid van onder andere Frozen, Lion King, Justin Bieber en K3. Vele dorpsbewoners komen naar buiten of staan al klaar aan de route om de parade te aanschouwen. De parade eindigde bij Jeugdsoos Flits waar de kinderdisco direct los barstte. De jeugdsoos was meteen bomvol en de deelnemers stonden zenuwachtig te wachten op de prijsuitreiking. De jury had een pittige middag want veel kinderen en ouders hebben hun best gedaan op het versieren en verkleedden van voertuigen en zichzelf. Uiteindelijk zijn tot de winnaars verkozen:

Leeftijd 0 t/m 6 jaar:
1. Hannah en Guus Kwint
2. Jasper Marinus
3. Lieke Tichgelaar

Leeftijd 7 t/m 12:
1. Jan-Pieter Frankruijter
2. Rafaella Erenstein
3. Mika Sebastian

Hannah en Guus Kwint lagen gezamenlijk in een bolderkar die helemaal was omgetoverd tot gouden koets. Ze lagen daar dan ook prins(es)heerlijk in. Jan-Pieter Frankruijter heeft samen met zijn vader zijn skelter omgebouwd tot het vliegtuig van Turbo McKwek uit de serie Ducktales.

Direct na de prijsuitreiking verzorgde het Oranje Comité gratis poffertjes voor alle deelnemende kinderen, hier werd na de stevige wandeling uiteraard gretig gebruik van gemaakt. De parade was een groot succes en zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen aldus het Oranje Comité.

Foto: Mark Stoter