KNSB Marathon Cup naar centrum Veendam

VEENDAM – Op zaterdag 7 mei 2016 wordt een KNSB Marathon Cup verreden in Veendam. De KNSB Marathon Cup is een landelijke inline skate competitie. De Stichting Sportpromotie Veendam organiseert het evenement in samenwerking met de KNSB.

Veel landelijke topskaters en schaatsers zullen in Veendam aan de start verschijnen. Zij strijden op een 800 meter lang parcours waardoor het publiek de deelnemers vaak voorbij gaat zien komen.

Programma

Op een parcours rondom het Hertenkamp in het centrum van Veendam wordt in drie verschillende categorieën de KNSB inline cup verreden. Het programma ziet er als volgt uit:
• 13.30 Volledige afsluiting parcours
• 14.00 B-rijders, C-rijders, junioren, masters – 30 km
• 15.15 Dames – 25 km
• 16.30 Heren -42 km
• 17.45 Einde

Afzetting wegen

Het parcours wordt van 13.15 – 17.45 uur afgesloten voor alle verkeer. Het parcours wordt afgesloten met dranghekken en lint, verkeersregelaars zorgen voor een goede begeleiding van bezoekers.

Stichting Sportpromotie Veendam

Doel van de stichting is het organiseren en promoten van sportevenementen in de gemeente Veendam. In het verleden waren de stadstriatlon, Borgerswold Classic en oefenwedstrijden van Donar een groot succes. Voor 2016 staat het tweede evenement ook al gepland en wel op zondag 23 oktober: de tweede editie van het mountainbike evenement de Borgerswold Classic.