Oldambt zamelt fietsen in voor kinderen in armoede

OLDAMBT – Dinsdag 26 april en woensdag 27 april worden er in de gemeente Oldambt fietsen ingezameld voor kinderen die in armoede leven. Net zoals twee weken geleden in Groningen wil ook Oldambt zijn steentje bijdragen aan het ANWB ‘Kinderfietsenplan’. Vandaag en morgen staat er een pop-up fietsenwinkel in Winschoten waar inwoners fietsen kunnen doneren.

Fietsen inzamelen

De ANWB en gemeente Oldambt roepen inwoners, verenigingen, scholen, sportclubs en bedrijven op om fietsen in te zamelen voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze fietsen gaan naar kinderen uit arme gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Pop up fietsenwinkel

Op dinsdag 26 april en woensdag 27 april staat er een pop up fietsenwinkel in de vorm van een container in de Langestraat te Winschoten, op het parkeerterrein naast de HEMA. Twee fietsenmakers van Werkpro staan klaar om fietsen te controleren en eventueel te herstellen. Daarnaast kunnen mensen fietsen inleveren ter donatie. De container is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Fiets van groot belang

In de provincie Groningen groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede, dit betekent vaak dat zij geen fiets bezitten. Het hebben van een fiets is juist voor kinderen een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling. Dankzij een fiets kan een kind mogelijk naar de juiste school, met anderen naar een speelplein, of naar vriendjes uit een andere buurt. De gemeente hoopt op zoveel mogelijk fietsen om zo kinderen zonder fiets blij te maken. Kent u zo’n kind? Schroom niet en meldt het kind/gezin aan bij het Nationaal Fonds Kinderhulp. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is vaste partner van het Kinderfietsenplan.

Locatie inzamelpunt

Het hele jaar 2016 kunnen van maandag t/m vrijdag, 7.30 – 16.00 uur fietsen op de werkplaats buitendienst van de gemeente Oldambt worden ingeleverd. Het adres is Grintweg 86, 9675 HL Winschoten. Voor meer informatie over het Kinderfietsenplan kunt u terecht op www.anwb.nl/kinderfietsenplan.