OM eist 10 jaar cel voor moord Sumatralaan

GRONINGEN – Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaat de 43-jarige Michael D. voor 10 jaar de cel in voor de moord op Mais Jozef. De verdachte schoot vorig jaar augustus de 42-jarige Jozef dood in de Sumatralaan te Groningen na een ruzie.

Het slachtoffer sprak D. aan op zijn gedrag waarbij de verdachte met zijn scooter op de stoep reed en spelende kinderen in gevaar bracht. Daarop kregen de twee mannen ruzie, met dodelijke afloop. Volgens D. sloeg Mais Jozef hem met een ijzeren staaf en moest hij zichzelf verdedigen. De verdachte zou het slachtoffer in de borst hebben geschoten met een penpistool.

Volgens buurtgenoten is Michael D. een agressieve man. De officier van justitie wil behalve een celstraf dan ook dat D. behandeld wordt om herhaling te voorkomen. De rechtbank doet op 23 mei uitspraak in deze zaak.