Stadjers doneren 225 fietsen voor kinderen van minima

GRONINGEN – De Kinderfietsenactie van de ANWB en de gemeente Groningen hebben 225 fietsen opgeleverd. De afgelopen week heeft er een pop-up fietsenwinkel in de stad gestaan waar mensen hun fietsen konden doneren.

Alle fietsen gaan naar het ANWB Kinderfietsenplan en komen terecht bij kinderen uit gezinnen in Groningen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Groningen is de eerste stad waar de pop-up kinderfietsenwinkel van de ANWB zijn deuren heeft geopend. Groningen is gekozen omdat uit onderzoek van de gemeente blijkt dat één op de vijf kinderen in de stad in armoede opgroeit. De gemeente wil graag dat alle kinderen kunnen meedoen en een fiets hebben om van school, zwembad, sportvereniging of gewoon in de wijk te kunnen fietsen. De fietsregeling wordt in de gemeente Groningen uitgevoerd door Werkpro en Stichting Leergeld. Deze stichting toetst of een kind in aanmerking komt voor deze fietsregeling.

De inzamelingsactie blijft gewoon doorgaan. Via doneereenkinderfiets.nl kunnen mensen een kinderfiets schenken.

Deze actie sluit aan op de succesvolle inzamelingsactie rond Kerst, waarbij de gemeente Groningen in samenwerking met het bedrijfsleven, bewoners en maatschappelijk betrokken organisaties ruim 200 kinderfietsen inzamelde. In de loop van dit jaar komen er nog vervolgacties om het kinderfietsenplan onder de aandacht te brengen.