Wethouders Oldambt geven startsein inzameling kinderfietsen

WINSCHOTEN – De wethouders Bard Boon en Ricky van den Aker hebben dinsdagmiddag de feestelijke opening van een pop up kinderfietsenwinkel van de ANWB in het centrum van Winschoten verricht. Het bijzondere aan de winkel is dat de bezoeker er geen fiets kan kopen, maar wel één kan komen brengen. Alle fietsen gaan naar het ANWB kinderfietsenplan en komen terecht bij kinderen uit gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Tot en met morgen staat er een opvallende container naast de HEMA in Winschoten. In de pop up fietsenwinkel staan twee fietsenmakers van Werkpro klaar om fietsen te controleren en kinderen krijgen een fietsbel om te versieren. Daarnaast kunnen mensen fietsen inleveren ter donatie. De container is beide dagen open van 10.00 tot 17.00 uur.

Samenwerking met gemeenten en Nationaal Fonds Kinderhulp

De ANWB wil in alle regio’s van Nederland de handen ineen slaan met gemeenten. Samen organiseren zij inzamelacties en roepen inwoners, verenigingen, scholen, sportclubs en bedrijven op om een fiets te doneren in de speciale pop-up winkel. Het ANWB Kinderfietsenplan werkt samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp. Het fonds zet zich in voor kinderen die te maken hebben met armoede. In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen in armoede op. In de provincie Groningen is dit zelfs 1 op de 5 kinderen.

Fiets van belang

Het hebben van een fiets is voor kinderen een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling. Dankzij een fiets kan een kind mogelijk naar de juiste school, met anderen naar een speelplein, of naar vriendjes uit een andere buurt. De gemeente hoopte op zoveel mogelijk fietsen om zo kinderen zonder fiets blij te maken.

Foto: Gerrit v.d. Horst