“De handel valt in het water” tijdens Oranjemarkt in Sappemeer

SAPPEMEER – Van de regen in de drup en vervolgens door met hagel. Het is lang geleden dat de Oranjemarkt in Sappemeer te maken heeft gehad met slecht weer. Dat was dan ook te merken aan de bezoekersaantallen. Daar waar de markt normaal gesproken op duizenden bezoekers kan rekenen, waren de straten nu leger dan gebruikelijk tijdens de markt.

Ook de vrijmarkt waar veelal kinderen hun speelgoed trachten te verkopen was snel opgeruimd na de hevige hagelbui die de bezoekers van de markt, net na het middaguur, een kwartier lang terroriseerde.

“Nait best”, aldus een plaatselijke patatboer die speciaal voor de gelegenheid een tapcarrousel voor zijn zaak had geplaatst. “Dit kost een hoop geld, gelukkig vinden de lekkere hamburgers wel gretig aftrek.” En zo was het. Zodra de hemel opentrok om de koude neerslag los te laten op het wegdek van Sappemeer, zochten mensen snel de veilige onderkomens van de overdekte eettentjes voor een warme hap.

“Het is wel te hopen dat volgend jaar de zon weer schijnt”, vertelt een verkleumde marktkoopman. “De handel valt zo mooi in het water. Letterlijk.”