Erwin van de Looi op weg naar Willem II

TILBURG – De overstap van scheidend FC Groningen-trainer Erwin van de Looi naar Willem II lijkt steeds dichterbij te komen. Binnenkort heeft Van de Looi een tweede gesprek met de Tilburgers over de opvolging van Jurgen Streppel, die na dit seizoen naar SC Heerenveen vertrekt.

Zowel Erwin van de Looi als Willem II hebben aan het eerste gesprek een goed gevoel overgehouden. Of de coach daadwerkelijk naar het zuiden vertrekt blijft nog even afwachten. Willem II is nog niet helemaal veilig en lopen het risico nacompetitie te moeten spelen. Onduidelijk is of Van de Looi ook nog geïnteresseerd is in de vacature bij Willem II als de club degradeert.

FC Groningen won vorig jaar de KNVB-beker met Van de Looi, die in totaal 3 jaar aan het roer heeft gestaan bij de noordelingen. Begin dit jaar besloot de coach niet in te gaan op een contractverlenging bij de Groningers. Na drie vond de oefenmeester het wel welletjes en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ernest Faber volgt Van de Looi bij FC Groningen.