Oranje Nassau wint stadsderby; Zuidhorn voert druk op; Opende in de problemen

VOETBAL – Oranje Nassau Groningen heeft zaterdag goede zaken gedaan door de stadsderby tegen de nummer drie, PKC ’83, met 0-2 te winnen. Doordat ook Balk met 1-0 won van Buitenpost blijft het gat tussen Oranje Nassau en Balk in de eerste klasse E twee punten.

Bedum eindigde voor de tweede week op rij met tien man na wederom een rode kaart. De wedstrijd tegen ASV Dronten werd desondanks met 1-1 gelijkgespeeld.

In de tweede klasse I voert Zuidhorn de druk op bij VEV’67. Zuidhorn wist de lastige uitwedstrijd bij VVI met 0-1 te winnen, terwijl de Leeksters punten verspeelden op eigen veld tegen CVVO. Met nog twee wedstrijden te gaan staat VEV’67 nog twee punten los van Zuidhorn.

FC Grootegast sleepte het kampioenschap van de klasse 3B binnen door met 2-1 te winnen van SC Stiens. SV Marum verspeelde de tweede plaats na een pijnlijke uitglijder in Kollum, 4-1. Opende zit in de problemen na een 3-0 verlies uit tegen RWF. Degradatie komt steeds dichterbij voor de roodhemden.

Boerakker moet het kampioenschap in de vierde klasse C nog een week uitstellen. De bezoekers uit Niekerk waren met 0-3 te sterk en naderen de koploper tot op vier punten. Door het verlies werden alle geplande feestelijkheden afgelast in het Marummer dorp. Volgende week gaat Boerakker in de herkansing tegen SC Scheemda. Ook dan speelt de ploeg thuis.