Depot Spoorwegmuseum in Zuidbroek geopend voor publiek

ZUIDBROEK – Het depot van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum opent op zaterdag 7 mei voor publiek. Het NNTTM heeft een grote collectie spoorwegspullen. De collectie bestaat onder meer uit een groot aantal verzamelingen, zoals bijvoorbeeld spoorwegpetten, boeken en kleding. Veel van de voorwerpen zijn standaard niet in het museum te vinden maar liggen opgeborgen in het depot van het museum.

Onder begeleiding van leden van de Collectiewerkgroep heeft u toegang tot de verborgen schatten van het museum en krijgt u uitleg bij de voorwerpen. De toegang tot het depot is bij de entreeprijs inbegrepen.

Tevens kunt u deze maand nog de expositie ‘Spoor Jan en de Noordoosterlocaal-Spoorwegmaatschappij’ bezichtigen. Vanaf juni is er een nieuwe expositie.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.