Inbrekers op heterdaad betrapt door Stadjer

GRONINGEN – Een 50-jarige inwoner van Groningen kwam raar thuis zondagochtend. Hij zag twee vreemde mannen bij zijn woning aan de Hereweg weglopen en ontdekte dat er een ruit vernield was en zijn deur open stond. Ook herkende hij de spullen die de mannen bij zich hadden.

De bewoner had het vermoeden dat de twee mannen bij zijn woning hadden ingebroken. Hij is achter hen aangegaan en heeft hen aangesproken. Hierop is een woordenwisseling ontstaan, waarbij de bewoner door een van de mannen geslagen is. Het slachtoffer is hierbij niet gewond geraakt. Een omstander heeft de politie gebeld, waarop de twee zijn aangehouden. Het gaat om een 47-jarige en een 33-jarige man uit de stad Groningen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

De goederen in de tas bleken uit de woning van het slachtoffer te komen. De bewoner heeft zijn spullen weer terug.