KTP Nieuw Roden verliest in play-offs landskampioenschap

29-04-16 KTP Nw Roden - OS Lusitanos.

LEEK/NIEUW RODEN – KTP Nieuw Roden heeft de eerste wedstrijd in de play-offs voor het landskampioenschap gelijk gespeeld tegen regerend landskampioen OS Lusitanos. De Amsterdammers waren in Sportcentrum Leek met 0-1 te sterk voor de dames uit Nieuw Roden.

Het is de eerste overwinning die OS Lusitanos dit seizoen boekt op KTP. De voorgaande twee ontmoetingen waren een prooi voor de dames van Wiebe Kooiker.

Beide teams hadden moeite het spel te maken. Toch was KTP de bovenliggende partij en kreeg ook kansen om de score te openen. Inzetten van Renee Huizinga en Mariel Miedema belandden echter niet in het net achter de Amsterdamse doelvrouw.

Na rust was OS Lusitanos het meest bij de les. Direct na rust zette Petra Verbeek de landskampioen op voorsprong. KTP speelde daarna alles of niets en kwam daarbij goed weg toen een speelster van Lusitanos alleen op doelvrouw Joukje van der Meer af liep.

Aan de stand veranderde niets meer, zodat KTP Nieuw Roden twee keer moet winnen in Amsterdam om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De eerste wedstrijd is op 6 mei in de Amsterdamse Aristos hal.