25e editie Roparun trekt door Vlagtwedde tijdens Pinksterweekend

VLAGTWEDDE – De Roparun trekt op 15 mei door Vlagtwedde. Daarom staat de gemeente Vlagtwedde tijdens het Pinksterweekend (14-16 mei) in het teken van de run.

Op zaterdag 14 mei gaan 333 teams van start in Parijs en Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. Op zondag 15 mei doorkruisen de teams de gemeente Vlagtwedde. In aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun, vorig jaar 5 miljoen euro, gaat naar ruim 150 goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Dit jaar start de 25ste editie van de Roparun. Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: ”Er hebben zich 333 teams voor deze jubileumeditie ingeschreven. Al 25 edities lang hebben 108.000 deelnemers meegedaan aan de Roparun, hebben 2.000 vrijwilligers zich ingezet en hebben we meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor mensen met kanker. Met de opbrengsten hebben we 1.200 projecten kunnen ondersteunen die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Een resultaat waar we samen trots op kunnen zijn. En natuurlijk kunnen we niet zonder de steun van de gemeenten waar de Roparun doorheen komt. Ik hoop dat ook dit jaar de inwoners van gemeente Vlagtwedde de Roparunteams een warm onthaal geven.”

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.500 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar start de 25ste editie van de Roparun op zaterdag 14 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 16 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

 

Foto: René van Belzen