Westerwolde wint overtuigend van Alteveer

VLAGTWEDDE – v.v. Westerwolde wist op eigen veld de punten binnen te slepen tegen Alteveer. De wedstrijd in Vlagtwedde eindigde in een overtuigende 3-0 voor de thuisploeg. Daarmee nam de ploeg revanche voor de uitglijder in de eerste wedstrijd van dit seizoen waarin het met 3-1 verloor van deze tegenstander.

Soms kan voetbal erg simpel zijn. Snelle buitenspelers halen, soms op eigen kracht en soms gelanceerd door goed functionerende middenvelders de achterlijn van de tegenstander, behouden het overzicht en leggen de bal keurig terug op de zestien meter. Zo gebeurde dit ook in de tiende minuut van de tweede helft van de zaterdagavond gespeelde wedstrijd Westerwolde – Alteveer. Voor Ferdy Kuiper, middenvelder van Westerwolde, was het daarna een ogenschijnlijk koud kunstje om de bal onhoudbaar voor keeper Heikens van Alteveer in de touwen te jagen. Door deze prachtige goal kwam Westerwolde op een 3 – 0 voorsprong tegen de Alteveerders, waardoor de revanche op de 3 – 1 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen eigenlijk al gewaarborgd was. Dat Alteveer nog terugkwam tot 3 – 1 mocht de pret op De Barlage niet drukken.

Onder grote publieke belangstelling – naar schatting zo’n 250 toeschouwers wisten de weg naar het sportcomplex in Vlagtwedde te vinden – kon arbiter Janssen uit Klazienaveen-Noord om exact half acht voor de aftrap fluiten. Westerwolde stak al direct niet onder stoelen of banken wat deze avond de bedoeling moest zijn. Om aansluiting in de strijd in de derde periode te behouden moest er gewonnen worden van Alteveer. In de 9e minuut resulteerde dit in een mooi doelpunt van Martin Boer. Met een fraaie omhaal verschalkte hij de keeper van Alteveer. Gedurende het eerste half uur van de wedstrijd bleef Westerwolde de bovenliggende ploeg. Het Vlagtwedder team, dat moest aantreden zonder de geschorste Kevin v.d. Laan, de afwezigen Bartel Geleijnse, Harmen Huls en keeper Henk Hebers en de nog geblesseerde spelers Roy de Jongh en Rik te Velde, kreeg nog een aantal goede scoringskansen, maar wist tot de rust het doel niet meer te vinden. Hierbij dient aangetekend te worden dat de vervangers van bovengenoemde spelers op een meer dan voortreffelijke manier hun plaatsen innamen, waardoor het elftal in feite geen verzwakking kende. Bij een 1 – 0 ruststand stroomde het publiek massaal naar de koffie of een andersoortige consumptie en konden de spelers genieten van het bekende kopje thee.

In de tweede helft besliste Westerwolde binnen tien minuten de wedstrijd. Eerst wist Martin Smit een niet goed verwerkte bal van de goalie van Alteveer binnen te schieten, waarna Ferdy Kuiper de gevierde man was door te scoren op de manier zoals in de inleiding al beschreven. Hoewel Westerwolde gedurende deze competitie al meerdere mooie doelpunten heeft gescoord, komt deze goal zeker in de top drie van dit seizoen. Direct na deze derde goal had een hard schot van Martin Boer een beter lot verdiend; onhoudbaar voor de keeper ketste de bal via de paal weer in het veld. Uit alle macht probeerde Alteveer nog de aansluiting te forceren, maar verder dan een fraai ingekopte bal door Ray de Boef kwam de ploeg van trainer Nijgh niet. In deze tweede helft moest Alteveer in een aantal situaties behoorlijk aan de noodrem trekken. Arbiter Janssen onderkende de overtredingen niet altijd even goed, waardoor zijn optreden in de tweede helft zo af en toe als warrig kan worden samengevat. De keeper van Alteveer mocht van geluk spreken dat hij na een pittige overtreding op het veld mocht blijven staan, maar Martin Boer ontkwam niet aan een gele kaart na een kleine opmerking over de leiding. Neemt niet weg dat de leidsman over de gehele wedstrijd gezien een kleine voldoende scoorde. Zonder blessuretijd floot de heer Janssen voor het einde van de wedstrijd, waarna op het veld en in de kantine de overwinning op uitbundige wijze door het team van trainer Loek Swarts en het publiek kon worden gevierd. Eindstand derhalve 3 – 1. Met medewerking van Koos Darwinkel werd het daarna nog een erg gezellige avond in de overvolle kantine op sportpark De Barlage.

westerwolde 2

Het moge duidelijk zijn dat het bestuur van Westerwolde een goede keuze heeft gemaakt deze derby op de zaterdagavond te spelen. Niet alleen de drie punten stemden tot tevredenheid, maar ook de entree-inkomsten, de opbrengst van de verloting en de omzet in de kantine zullen de penningmeester zeer zeker een goed gevoel geven. En door de wedstrijduitslag van deze avond behoudt Westerwolde nog zicht op het winnen van de derde periode. En wie wil er nu niet een aantrekkelijk verlengstuk na een al meer dan geslaagde competitie. Volgende week zondag komt bovendien kampioenskandidaat nummer één, SVZ uit Zeijen, op bezoek, hetgeen gelet op de competitiestand weer het nodige spektakel op De Barlage met zich mee zal brengen.