Ambulances gehinderd door wegafzettingen in Meeden

MEEDEN – Door wegafzettingen in Meeden is tot twee keer toe een ambulance gehinderd in zijn werkzaamheden. In verband met een bodemsanering ter hoogte van het perceel Hereweg 266 in Meeden, gelden er sinds 25 april 2016 tijdelijke verkeersmaatregelen in Meeden.

“Deze situatie geeft onvermijdelijk overlast voor de inwoners van het gebied rondom de saneringslocatie”, aldus de gemeente Menterwolde. De gemeente vindt dat vervelend, maar hoopt door goede communicatie deze overlast tot een minimum te beperken.

Na klachten van bewoners, heeft de gemeente, in overleg met de politie, de maatregelen aangepast. Zo zijn de Kerkstraat en de ingang van het parkeerterrein bij het dorpshuis aan de Hereweg, afgesloten. De achterliggende wegen zijn bereikbaar via de Vijverlaan.

“Ondanks het feit dat de gemeente de hulpdiensten altijd vooraf, ook in dit geval, over genomen (tijdelijke) verkeersmaatregelen informeert, heeft de gemeente uit mediaberichten vernomen dat er desondanks tot twee keer toe een ambulance op de wegafzetting is gestuit”, meldt de gemeente die de situatie ten zeerste betreurt.