Der Aa-kerk ook dit jaar omgebouwd tot Kerk der Wetenschappen

GRONINGEN – Op 4 juni start de zevende editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap in het centrum van Groningen. De Der Aa-kerk wordt ook dit jaar weer omgebouwd tot Kerk der Wetenschappen.

Kerk der Wetenschappen

Al bijna acht eeuwen oud en nog steeds de modernste kerk van Groningen. De Der Aa-kerk wordt tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap door Science LinX, het science center van de Rijksuniversiteit Groningen, omgetoverd tot de Kerk der Wetenschappen. Bezoekers kunnen zelf aan de slag met cutting edge science: er staan verspreid door de kerk interactieve experimenten, wetenschappelijke opstellingen en grappige testen.

Festival

De Nacht is een jaarlijks terugkerend festival met meer dan 150 acts, waaronder inspirerende wetenschapssprekers en vooruitstrevende kunstenaars die hun nieuwste werk delen met bezoekers. Bezoekers kunnen genieten van wetenschappelijke experimenten, lezingen, workshops, debatten, tentoonstellingen, muziek, theater, dans en voorstellingen op bijzondere locaties in het centrum van Groningen.

Festivalthema: Het hart

Als thema van De Nacht 2016 is gekozen voor het hart. Het (kloppende) hart biedt veel interessante invalshoeken: denk aan de medische wetenschap en healthy ageing, het leven van mens en dier, de verhouding tussen het hart en het hoofd, natuurlijk de liefde en een breed scala aan bijbehorende emoties, de passie van kunstenaars en wetenschappers en de hartslag van de stad. Wat beweegt kunstenaars en wetenschappers en hoe houd je door het stimuleren van jong talent Groningen als cultuur- en kennisstad levendig en het kloppende hart van het Noorden?

Entree

Een kaartje kost € 15,-. Studenten en houders van een CJP-pas betalen € 12,50.
Een ticket is een passe partout en geeft toegang tot alle locaties.

Zaterdag 4 juni 2016
20.00 uur – 01.00 uur
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen