Schilderijen Pjotr Rijpstra te bewonderen in Winsum

WINSUM – Vanaf 4 mei tot en met eind augustus zijn er in het gemeentehuis van Winsum schilderijen van Pjotr Rijpstra uit Eenrum te bewonderen. Het betreft een mix van landschappen en dorpsgezichten die veelal Winsum en omgeving verbeelden. Daarnaast zijn er ook portretten uit de series ‘Beautiful People’ en ‘Jazzpeople’.

Na een start met potlood en pastelkrijt in 2004 werkt Pjotr sinds 2007 vooral met acrylverf. Daarin heeft hij inmiddels een eigen stijl weten te vinden. Tijdens zijn muzikale improvisaties op gitaar, contrabas en piano, zoekt hij de uitdaging in variatie in klank en thema. Tijdens het schilderen blijft hij improviseren, nu met kleuren en onderwerpen met een verrassend kleurrijk resultaat.

Meer informatie: www.pjotrschilderijen.nl.