Extra tbs voor tbs’ers na poging tot moord in tbs-kliniek

GRONINGEN – Twee tbs’ers die behandeld worden in de Van Mesdagkliniek hebben een nieuwe straf gekregen van de rechter, waardoor ze nog langer tbs krijgen. Zij krijgen die straf voor poging tot moord op een mede-tbs’er. Daarnaast kregen zij een jaar voorwaardelijke celstraf.

De rechter wilde niet overgaan tot een onvoorwaardelijke celstraf, omdat het tweetal beter af met een tbs-behandeling. Een celstraf zou betekenen dat de behandeling tijdelijk stop gezet moet worden.

In 2014 klopten de mannen, samen met een derde patiënt, op de deur van het slachtoffer. Die werd overmeesterd en flink mishandeld. Met een touwtje uit zijn sweater werd het slachtoffer gewurgd. Ook is hij bedreigd met een broodmes.

De mannen verklaarden het slachtoffer niet te willen vermoorden, maar alleen bang te willen maken. Het slachtoffer zit in de kliniek voor pedofilie en daar hadden de mannen een hekel aan.