Nieuwe workshops LEGO in Bibliotheek Hoogezand

HOOGEZAND – De belangstelling voor de workshop programmeren met LEGO was groot en niet iedereen kon meedoen. Binnenkort vinden er opnieuw een aantal workshops plaats.

Met LEGO WeDo leren kinderen op een speelse en eenvoudige manier programmeren. Met de bekende LEGO-blokjes kunnen kinderen een robot maken bijvoorbeeld een aap, krokodil, voetballer of een reus. Vervolgens leren ze op een laagdrempelige manier programmeren; eenvoudig, door icoontjes te verslepen en aan elkaar te plakken.

De laatste twee workshops LEGO Mindstorms zijn geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Het hart van deze LEGO robots is de Mindstorms EV3-steen. Dat is een programmeerbaar LEGO blok, dat zelfstandig een programma kan uitvoeren.

De combinatie van bouwen en programmeren stimuleert creativiteit, samenwerking en probleemoplossend vermogen bij kinderen. Vaardigheden die noodzakelijk zijn voor een werkplek in de 21ste eeuw. In het onderwijs zal hiervoor ook steeds meer aandacht komen.

Aanmelden voor een van de onderstaande zaterdagen kan per e-mail: l.hulzebos@biblionetgroningen.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. De kosten zijn € 3,- per persoon. Het maximum aantal deelnemers per keer is 12.

De workshops zijn van 14:00-15:30 uur.
14 mei Lego WeDo 7-12 jaar
28 mei Lego WeDo 7-12 jaar
11 juni Lego Mindstorms vanaf 11 jaar
25 juni Lego Mindstorms vanaf 11 jaar