‘Laatste vuur Virol dit weekend geblust’

SCHEEMDA – De brandweer hoopt het laatste vuur in de papierloods van afvalverwerkingsbedrijf Virol dit weekend definitief te blussen. Op het buitenterrein is al het vuur inmiddels geblust, waardoor de brandweer zich nu kan richten op het laatste papier in de loods.

Dat gaat gepaard met de sloopwerkzaamheden bij het bedrijf. De loodsen worden compleet afgebroken en eenmaal geblust afgevoerd. Bij de werkzaamheden kan rookontwikkeling ontstaan.

Afgelopen dinsdagavond vatte het papier in de loodsen van Virol vlam en legde de zaak in as. De brandweer is sindsdien aan het blussen en zorgt ervoor dat het gebluste materiaal wordt weggehaald om de overlast voor de omgeving zo klein mogelijk te maken. Zoals het nu lijkt worden dit weekend de laatste smeulende resten gedoofd.