Nieuw gezicht voor centrum Uithuizen

UITHUIZEN – Het centrum van Uithuizen krijgt een opknapbeurt. De kosten daarvoor worden op 13 miljoen euro geschat. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De gemeente Eemsmond draagt 8 miljoen euro bij, de resterende 5 miljoen komt van woningcorporaties en van supermarkten die zich in het centrum willen vestigen.

Er wordt gekeken naar verschillende opties op het winkelplein De Blink. Een belangrijke optie is laten terugkeren van het water op het plein dat in 1955 nog dienst deed als haven. Daarvoor moet het Boterdiep hergraven worden. Het woon- en winkelcomplex dat momenteel op de kop van het diep gevestigd is zal in dat geval gesloopt worden.

De gemeente denkt door het centrum van Uithuizen te verfraaien de leegstand in de winkelpanden tegen te gaan. De gemeenteraad beslist de komende week of het een krediet van ruim 3,3 miljoen euro beschikbaar stelt om de eerst fase in te gaan.

Foto: Google Streetview