Vlagtwedde presenteert eerste buurtbrandweervrouw van Groningen

VLAGTWEDDE – Woensdag 11 mei stellen de gemeente Vlagtwedde en de Veiligheidsregio Groningen de eerste buurtbrandweervrouw in Groningen voor. Elise Pastoor zal worden gepresenteerd tijdens de aftrap van het twee jaar durende pilot-project waarin buurtgerichte brandweerzorg wordt georganiseerd in de dorpen Ter Apel, Vlagtwedde en Sellingen.

Buurtgerichte brandweerzorg is een nieuwe manier van werken, waarbij de brandweer midden in de maatschappij staat; toegankelijk voor iedereen en makkelijk benaderbaar. De buurtbrandweervrouw staat in contact met de directe woon-, werk- en leefomgeving van bewoners en bedrijven en heeft aansluiting met de buurt of wijk. Iedereen werkt mee aan de eigen veiligheid.

De presentatie vindt plaats tussen 13.00 en 15.00 uur in het gemeentehuis van Vlagtwedde te Sellingen.