Lindgren wijst FC Groningen de weg naar de play-offs

GRONINGEN – FC Groningen heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal door een 2-1 overwinning op Heracles Almelo. Door de drie punten en het verlies van PEC Zwolle tegen PSV stijgen de Groningers zelfs nog een plekje op de ranglijst en eindigen als zevende.

Rasmus Lindgren besliste de wedstrijd in het voordeel van FC Groningen. De Zweedse routinier wist tweemaal het doel te vinden en wees de Trots van het Noorden de weg naar de play-offs. Acht minuten na rust tekende Lindgren voor de 1-0, om tien minuten later de stand te verdubbelen naar 2-0.

Iliass Bel Hasani deed nog iets terug voor Heracles en verkleinde de achterstand naar 2-1. Verder kwamen de bezoekers echter niet.

Heracles was al geplaatst voor de play-offs en eindigt als zesde in de Eredivisie. Daardoor is Heracles de eerstvolgende tegenstander van FC Groningen in de strijd om een Europees ticket. Donderdag komen de Almeloërs opnieuw naar de Euroborg voor de eerste play-off wedstrijd.

PSV kroonde zich tot kampioen van Nederland. De Eindhovenaren wonnen in Zwolle met 1-3 van PEC. Ajax verspeelde het zeker lijkende kampioenschap door in Doetinchem gelijk te spelen tegen De Graafschap.