Bedumer Rinus Loonstra met Double Dutchies naar Milaan

BEDUM – Rinus Loonstra uit Bedum gaat met de Double Dutchies naar Milaan. Samen met nog drie andere spelers en vier speelsters woont hij daar de finale van de Champions League bij.

De 13-jarige scholier van het Werkman College Groningen en speler van SV Bedum is geselecteerd voor de Double Dutchies. Dit team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvindt in de Italiaanse stad.

“Ik had nooit durven dromen dat ik voor de Double Dutchies zou worden gevraagd”, aldus Rinus Loonstra na afloop van het trainingskamp bij Telstar. Een dag eerder had hij zijn teamgenoten bij SV Bedum verteld dat dit zijn laatste seizoen is bij zijn club waar hij ooit met voetbal startte. “Volgend seizoen ga ik bij GVAV Rapiditas voetballen. Een aantal jongens van mijn school speelt daar ook. Het team waarin ik kom, speelt op een hoger niveau. Ik hoop dat ik daar als voetballer verder kan groeien”, aldus de Bedummer rechtermiddenvelder.

Voorbereiding

Onder leiding van Gerard Timmers, trainer van de Telstar Meiden Voetbal Academie, bereidden Rinus en zijn teamgenoten van de Double Dutchies zich gisteren voor op hun reis naar Milaan. Het was voor het eerst dat de groep bij elkaar kwam. Coach Timmers had een pittig programma voor hen opgesteld. In het mooie weer moesten de Double Dutchies zich behoorlijk in het zweet werken. Na afloop van de training kregen zij hun oranje teamkleding uitgereikt en werden de jonge spelers en hun ouders uitgebreid gebrieft over hun reis naar Italië.

Milaan

De Double Dutchies, bestaande uit vier jongens en vier meiden, ontmoeten in Milaan de deelnemers uit de overige 31 landen en nemen er deel aan een voetbaltoernooi. Het absolute hoogtepunt is het bezoek aan de finale van de UEFA Champions League op 28 mei in het vermaarde San Siro stadion.

Stichting LOOT

De acht speelsters en spelers zijn geselecteerd via Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren.

Foto: Gerrit van Keulen