Geen kampioenschap voor WVV; Helpman in veiligheid; Geen kans voor FC Lewenborg

VOETBAL – WVV zag in de eerste klasse F de kans op het kampioenschap definitief in rook opgaan. Door de 2-0 winst van vv Heerenveen op Hoogeveen en het eigen doelpuntloze gelijkspel tegen Nieuw Buinen is de achterstand opgelopen tot zes punten.

In de tweede klasse L liet kampioen GRC Groningen zien waarom het bovenaan is geëindigd. Het laag geklasseerde Actief werd met 2-5 verslagen. Helpman heeft zich met een 2-1 overwinning op degradant Titan uit de zorgen gespeeld en komt ook komend seizoen uit in de tweede klasse.

SC Stadspark haalde in de klasse 3C vernietigend uit tegen Lewenborg en wist de uitwedstrijd te winnen met 0-7. Heiligerlee speelde zich veilig tegen Hunsingo door thuis met 3-1 te winnen. Grote zorgen zijn er voor HSC. Door het 2-1 verlies bij Velocitas 1897 hebben Sappemeersters hun lot niet meer in eigen hand en dreigen af te zakken naar de vierde klasse.

Veel doelpunten vielen er bij MOVV tegen Muntendam, de wedstrijd eindigde in 2-7. Ook Veendam 1894 tegen Forward GSAVV eindigde in een monsterscore, 3-7.