Meer inkomsten uit tv-gelden voor FC Groningen

GRONINGEN – De plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal en de zevende plek op de ranglijst betekend goed nieuws voor de financiële positie van FC Groningen. Na de reeks slechte resultaten leek de club zo’n anderhalf miljoen euro aan tv-gelden te moeten inleveren. Na de eindsprint blijkt dat FC Groningen nu zelfs zeven ton meer tegemoet kan zien.

Vorig jaar kreeg De Trots van het Noorden nog 4,2 miljoen euro aan televisie-inkomsten. Komend seizoen krijgt FC Groningen bijna vijf miljoen euro bijgeschreven.

De club moest Vitesse en SC Heerenveen achter zich houden en zorgen dat FC Utrecht niet meer dan vijf plaatsen boven de Groningers zou eindigen. Dat is, mede dankzij de twee doelpunten van Lindgren, gelukt. Aankomende donderdag beginnen de play-offs voor de noordelingen. Dan komt –wederom- Heracles Almelo op bezoek.