Verkeershinder door werkzaamheden aan Noordzeebrug

GRONINGEN – Een ‘hobbel’ zorgt in de maand mei voor verkeershinder op de ringweg rondom de Noordzeebrug vanwege beperkte rijstroken. In de eerste twee weken van mei geldt deze verkeershinder voor verkeer dat de stad uitgaat. Vanaf 23 mei t/m 3 juni moet verkeer dat vanuit de richting Eemshaven de stad inrijdt ook rekening houden met filevorming.

De werkzaamheden hebben te maken met een verzakking in de weg tussen het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg en de nieuwe Noordzeebrug aan de Curaçaostraatzijde. Doordat diepere grondlagen gedurende de bouw niet voldoende zijn ingeklonken, is de weg verzakt.

Kleine hobbel

De Provincie Groningen benadrukt dat er geen sprake is van een ernstige situatie. “Er is bovenop het nieuwe viaduct door deze kleine verzakking een hobbel ontstaan. Dit is esthetisch niet mooi en draagt ook niet bij aan het rijcomfort van de automobolist. Vandaar dat dit netjes wordt bijgewerkt”.

Beperkte rijstroken

Daarom wordt dit gedeelte van de weg opengebroken, opnieuw aangevuld en geasfalteerd. De werkzaamheden duren vier weken. In die tijd wordt het verkeer in twee fasen omgeleid, steeds met beperkte rijstroken. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor starten in de week van 25 april buiten de spits.