Officiële karategraad voor leerlingen Ubbo Emmius

dav

STADSKANAAL – Sportdocenten van het Ubbo Emmius te Stadskanaal en sportcentrum Bruinsma hebben een uniek project afgesloten, dat heeft geresulteerd in een officiële karate graad.

24 leerlingen van de afdeling Sport, Dienstverlening en Veiligheid hadden aan deze cursus deelgenomen en 21 deelnemers hadden op 9 mei jongstleden met succes het examen voor de gele band karate afgelegd. De gradaties zijn tevens erkend door de Karate Bond Nederland.

De geslaagden zijn: Jimmy Pastoor, Ronel Buist, Justin Musch, Frans de Jager, Shirley van der Mei, Charlotte Ruben, Jarno Herder, Irana Remmelts, Naomi Brouwer, Kevin Koops, Arwen de Koe, Max Appeldorn, Sander Kuiper, Cas Groenewold, Xander Hartkamp, Owen de Vries, Max de Vries, Duuc Smalbil, Demi Corpeleijn, Youri Craanen en Randy Kaman.

“Ik was blij verrast hoe snel de leerlingen in een relatief korte tijd de basisbeginselen van de karate sport oppakten. Een prima en goeddoordacht iniatief van het Ubbo Emmius, waarbij naast de karatevaardigheden ook discipline en respect naar elkaar werd bijgebracht en centraal stond”, aldus hoofdtrainer Ruud Bruinsma.