Quiltfestival vindt hoofdsponsor in gemeente Eemsmond

EEMSMOND – De gemeente Eemsmond heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan het Quiltfestival dat dit jaar van 10 tot en met 12 juni gehouden wordt in Eemsmond.

Op karaktervolle locaties zijn exposities van binnenlandse en buitenlandse quilts. Dit jaar is er voor het eerst ook een expositie bij AG Ems in de Eemshaven – deze is nu al geopend. Als symbool van de sponsoring overhandigt burgemeester Van Beek op donderdag 12 mei een cheque aan het stichtingsbestuur.

De gemeente sponsort het festival omdat het bijdraagt aan het culturele erfgoed van Eemsmond en bovendien voor nationale en internationale promotie van Eemsmond zorgt. Het feit dat het festival op verschillende punten in de gemeente plaatsvindt, maakt Eemsmond zichtbaar als een toeristisch aantrekkelijk gebied. De kerken, de orgels, het landschap, de Eemshaven, maar ook wierdedorp Warffum en Rottum vormen de achtergronden van de exposities.

Marijke van Beek: “Quilten is zo oud als de weg naar Rome; de oudst gevonden quilt dateert uit de Romeinse tijd. Met de wortels verankerd in onze geschiedenis is het quilten vandaag de dag springlevend. Want de bron van traditie en inspiratie is rijk en veelzijdig. Dat het Quiltfestival Noord Groningen in onze gemeente plaatsvindt, vind ik fantastisch”.